Produk kami

  • Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster

    RM59.00 RM57.90

    Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster

    Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster ni memang sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami masalah  susu tidak mencukupi untuk anak,ibu-ibu yang nak tambah susu untuk buat stok kemudian hari.Hanya sapu je di payudara  tanpa kena puting selepas  breastfeeding dan nursing bayi korang.Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement biasa.

    Kelebihan Produk Pump It

    -Hanya sapu pada luaran tidak perlu makan.

    -100% bahan semulajadi dari tumbuhan,herba dan bunga-bungaan.

    -Tiada paraben,sintetik,sulfat dan wangian tiruan.

    -Selamat untuk ibu dan bayi.

    -Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement (jimat)

    Add to cart
  • R RAYYAN MOCHA HAZEL

    RM46.00

    R RAYYAN MOCHA HAZEL
    .
    Siapakah yang sesuai untuk meminumnya?

    1) Bayi 3-12 bulan yang mengalami masalah :
    – sembelit
    – cepat kembung perut
    – alahan pada susu lembu/ soya
    – batuk / berkahak yg berpanjangan

    2) Kanak-kanak 1 tahun ke atas yg mengalami masalah :
    – tidak gemar susu
    – kurang selera makan
    – berat badan
    – nampak letih/lesu, tdk bersemangat dan kurang fokus
    – mudah diserang penyakit seperti demam, selsema, batuk

    3) Wanita yg :
    – hamil
    – menyusukan anak
    – ikhtiar untuk hamil
    – lanjut usia

    4) remaja, org dewasa, lanjut usia tidak kira wanita atau lelaki yang :
    – cepat lapar
    – mudah letih
    – obesiti
    – sibuk shgga jadual mknnnya tdk teratur
    – mementingkan pengambilan kalsium disamping pmknn sunnah
    – mengamalkan gaya pemakanan yg sihat

    Dijamin:
    – 100% sedap!
    – 100% tidak hamis!
    – 100% tidak panas!
    – lebih 10 bahan berkhasiat dan sunnah
    – mendapat kelulusan KKM

    Jom amalkan pengambilan minuman sunnah ini untuk gaya hidup sihat seisi keluarga !

    Add to cart
  • Beeson Self-Adjustable Nasal Aspirator

    RM16.90RM15.90

    Beeson Self-Adjustable Nasal Aspirator

    Features of BEESON SELF-ADJUSTABLE NASAL ASPIRATOR:-

    ▶ BEESON SELF-ADJUSTABLE NASAL ASPIRATOR has soft and rounded nozzle tips designed for baby’s tiny nostrils.

    ▶ This BEESON SELF-ADJUSTABLE NASAL ASPIRATOR can avoid reverse flow of nasal mucus, complete mucus suction.

    ▶ Transparent case, easy for observing the nasal mucus.

    ▶ Suction force may be easily adjusted by adults drawing power.

    ▶ BPA free.

    ▶ With tube brush to clean and hygienic

    #Help your child to breathe, eat and sleep better

    Select options
  • Baby Suction Bowl with spoon

    RM18.90RM17.90

    Baby Suction Bowl

    • – Strong suction base prevents spilling of food which in turn reduce hassle for parents
    • – Quick release tab on suction base allows easy parent removal
    • – Soft spoon tip- gentle on baby’s gum
    • – Easy grip handle designed for babies tiny hands
    • – Great for self-feeding
    • – BPA free

     

    Select options
  • Origina Dairy Tamar Milk

    RM4.00

    Keistimewaan ORIGINA TAMAR MILK

    ▶ Tahukah anda ORIGINA TAMAR MILK amat baik untuk dinikmati oleh semua peringkat umur, daripada ibu hamil, anak kecil, remaja sehingga ke warga emas.

    ▶ ORIGINA TAMAR MILK amat berkesan sebagai “Milk Booster”. Ibu-ibu yang mementingkan pemberian susu ibu kepada anak-anak sangat sesuai mengambil ORIGINA TAMAR MILK.

    ▶ ORIGINA TAMAR MILK juga tiada gula tambahan, bahan pengawet dan pewarna.

    ▶ ORIGINA TAMAR MILK dilengkapi dengan sumber kalsium dan protein yang dapat membantu anda sekeluarga mendapat nutrient yang lengkap seharian. Dapatkan hari ini! 

    Add to cart
  • Susu Kurma Farm Fresh

    RM8.00

    Apa khasiat Susu Kurma Farm Fresh?

     SUSU KURMA FARM FRESH atau dikenali sebagai susu viral sangat sesuai untuk ibu2 yang menyusukan anak2 dan ibu2 mengandung.

     SUSU KURMA FARM FRESH juga boleh dijadikan milk booster. mana tak nya susu dan kurma memang berkhasiat 100%. Baby pun suka dengan susu ibunya yang meriah nyaaaaa~

     SUSU KURMA FARM FRESH dapat memberikan kesegaran dan tenaga kepada tubuh badan, terutama yang bekerja.

     Tiada bahan pewarna dan pengawet di dalam SUSU KURMA FARM FRSH. 100% genuine fresh milk. Sebab tu kalau simpan dlm peti sjuk suhu WAJIB 0-4 darjah. Dah bukak tu cepat2 simpan dlm peti sjuk dan abiskan dlm tempoh 3 hari, even suhu bilik pun jangan lebih 2 jam.

     Susu yang diperah selama 48 jam terus diproses. Bagus untuk anak2 yang minum susu tepung boleh tukar kepada susu FARM FRESH ni sebab tak ada gula. Kanak2 seawal usia 1 tahun boleh minum untuk daily milk diorang. cuba lah. memang sedap dan sihat.

     

    Add to cart
  • Nedya Lactation Cookies

    RM39.80

    KANDUNGAN BAHAN UTAMA NEDYA LACTATION COOKIES

     Coconut oil

    Coconut oil dalam NEDYA LACTATION COOKIES bagus untuk ibu mengandung yang sering mengalami morning sickness, mulas, atau sembelit. Minyak kelapa dapat membantu menenangkan perut ibu.

     Oats

    Oats yang terkandung dalam NEDYA LACTATION COOKIES dapat membantu ibu mengandung yang mengalami masalah sembelit dan buasir dan juga dapat membantu mengawal berat badan.

    ▶ Linseed

    Linseed atau flaxseed yang terdapat dalam NEDYA LACTATION COOKIES dapat membantu perkembangan otak bayi.

    ▶ Almond

    Almond yang terkandung dalam NEDYA LACTATION COOKIES mempunyai protein amat baik untuk merangsang pertumbuhan otak bayi

    • ▶ Brown sugar
    • ▶ Unbleached wholemeal flour
    • ▶ Pumpkin seed
    • ▶ Blackseed (Habbatusauda)
    • ▶ Butter

    ======================

    FUNGSI UTAMA NEDYA LACTATION COOKIES

    ▶ Membantu mengawal berat badan

    ▶ Membantu perkembangan otak bayi

    ▶ Membantu ibu mengandung yang mengalami masalah sembelit dan buasir

    ======================

    Select options
  • Dianz Vitamilk Booster

    RM65.00

    KANDUNGAN BAHAN UTAMA DIANZ VITAMILK BOOSTER

    OMEGA 3
    ✔ Omega 3 dalam DIANZ VITAMILK BOOSTER Adalah penting untuk pembinaan otak dan minda bayi

    KOLAGEN IKAN
    ✔ kolagen ikan yang terkandung dalam DIANZ VITAMILK BOOSTER dapat membantu mengekalkan ketegangan kulit wanita yang hamil
    Membantu mengurangkan rekahan kulit

    APRICOT DAN DELIMA
    ✔ Apricot dan Delima dalam DIANZ VITAMILK BOOSTER Memberi antioksidan yang secukupnya kepada wanita hamil dan para ibu untuk kelihatan bertenaga

    MADU
    ✔ madu yang terdapat dalam DIANZ VITAMILK BOOSTER Dapat meningkatkan pergerakan usus dan meningkatkan selera makan

    ======================

    FUNGSI UTAMA DIANZ VITAMILK BOOSTER

    ✔ Meningkatkan pengeluaran susu badan
    ✔ Menambahkan tenaga
    ✔ Menguatkan rahim
    ✔ Menegangkan payudara dan punggung
    ✔ Kulit menjadi lembut
    ✔ Muka berseri dan ‘pinky’
    ✔ Awet muda
    ✔ Menyihatkan badan dan dijauhkan penyakit

    ========================

    SIAPA YANG PERLU CUBA DIANZ VITAMILK BOOSTER

    ✔ Wanita yang merancang untuk hamil
    ✔ Wanita mengandung
    ✔ Wanita yang sedang berpantang
    ✔ Wanita yang menyusukan anak

    Add to cart
  • Bumble Bee Child Seatbelt Adjuster Pads

    RM29.90 RM28.40

    Keistimewaan Bumble Bee Child Seatbelt Adjuster Pads

    ▶ BUMBLE BEE CHILD SEATBELT ADJUSTER PADS boleh digunakan untuk mengubahsuaikan tali pinggang bahu kerusi kereta untuk kanak-kanak kecil yang mempunyai berat lebih daripada 22 kg, untuk memberikan keselesaan yang selamat dan selesa untuk anak-anak semasa dalam perjalanan.

    ▶ BUMBLE BEE CHILD SEATBELT ADJUSTER PADS juga diperbuat daripada kain lembut dan ia menjadikan tali pinggang bahu dari muka dan leher kecil untuk mengelakkan kecederaan leher.

    ▶ BUMBLE BEE CHILD SEATBELT ADJUSTER PADS  juga mengekalkan tali pinggang keledar pada pinggang di mana ia sepatutnya untuk memaksimumkan prestasi semasa kemalangan.

    BUMBLE BEE CHILD SEATBELT ADJUSTER PADS juga boleh digunakan dengan mana-mana kerusi kereta.

    Add to cart
  • Beeson Baby Teether

    RM10.90 RM9.90

    Beeson Gummy Teether

    BEESON GUMMY TEETHER mudah dipegang dan dibentuk khas untuk mulut kecil. Mereka boleh didinginkan di dalam peti sejuk untuk menyejukkan dan menenangkan gusi yang menyakitkan, ditambah dengan bahagian mulut yang berbentuk yang sesuai untuk menggunakan gel susu.

    Ciri-ciri BEESON GUMMY TEETHER:-

    ▶ Sesuai untuk gigi awal dan gusi lembut

    ▶ Sejuk dan melegakan gusi

    ▶ Sesuai untuk gel susu

    ▶ Mudah dipegang

    ▶ Sesuai dari 0 bulan +

     

    Add to cart
  • 360 degree Rotary Sponge Bottle Brush

    RM19.40RM18.43

    360 degree Rotary Sponge Bottle Brush

    360 DEGREE ROTARY SPONGE BOTTLE BRUSH menggunakan bahan span canggih yang diperbuat daripada tekstur padat tanpa berputar. Reka bentuk cengkaman 360 degree rotating boleh membersihkan seluruh permukaan dalaman botol, termasuk sudut dan bahagian bawah yang sukar dicapai. Span lembut tidak akan mencalar botol dan puting.

    Ciri-ciri 360 DEGREE ROTARY SPONGE BOTTLE BRUSH:-

    ▶ 360 DEGREE ROTARY SPONGE BOTTLE BRUSH menpunyai kualiti span yang tinggi yang mudah untuk kering sekaligus tidak tercalar pada botol atau puting.

    ▶ Span yang terdapat dalam 360 DEGREE ROTARY SPONGE BOTTLE BRUSH dihasilkan melalui rawatan suhu tinggi yang lebih tahan lama daripada span normal.

    ▶ Pemegang berus 360 darjah berputar dengan berus span berkualiti  memastikan susu yang berada dalam dinding dan tepi bawah botol boleh dibersihkan.

    ▶ 360 DEGREE ROTARY SPONGE BOTTLE BRUSH mempunyai ergonomically designed

    ▶ BPA free.

    ▶ SPAN PERCUMA.

    Select options
  • Disney Baby Napkin

    RM52.90 RM45.90

    Disney Baby Napkin

    – 100% cotton
    – soft, absotbent and durable
    – 8 pieces
    – 76cm x 76cm

    Add to cart
  • Cartoon World Character Mommy Diaper Bag

    RM42.90

    Mommy Diaper Bag

    • Mommy Diaper Bag is an unmatched value, and the complete solution for taking baby on the go.
    • It is made of high quality lightweight fibre, it is durable which promises long-lasting use and very easy to clean. The shoulder strap is adjustable.
    • With the Mommy Diaper Bag parents can keep all the necessary changing supplies in one easy-to-access place.
    • Simply grab and change.
    • Package Dimension In CM: 41 X 5 X 33
    Select options
  • Deluxe Bather

    RM79.90RM68.90

    Deluxe Bather

    Deluxe Bather – menjadikan masa mandi lebih mudah dan lebih selamat. Mesh lembut, sokongan kepala dan asas pepejal, memberi bayi sokongan dan keselamatan tambahan yang mereka perlukan. Produk ini untuk bayi yang baru lahir.

    • – Ideal untuk bayi baru lahir
    • – Sokongan kepala deluxe
    • – Boleh digunakan dalam tab atau sinki
    • – Mudah untuk disimpan
    • – Mempunyai 3 Kedudukan
    Select options
  • STROLLER OTOMO

    RM299.00

    Product details of Otomo Baby Stroller HP-712-4 Suitable for newborn until 15KG

    OTOMO Model: HP-712-4

    • One hand folding
    • With stopper
    • Comfortable handle
    • With seat belt
    • Under seat storage
    • Size : 48H X 61 W X 100L (CM)
    Add to cart
  • PYJAMAS BABY

    RM25.00RM22.00

    Baju Tidur Baby Kod BA-269

    Baju Tidur bersaiz kecil untuk bayi berumur 3bulan hingga 24bulan.

    boleh lihat album baju tidur untuk lebih pilihan.

     

    Select options
  • Gajah Size L

    RM45.00RM38.00
    Select options
  • Gajah Size S

    RM35.00RM28.00
    Select options
  • L.Nice Tutu Kurung (Blue)

    RM45.00RM48.00RM39.90RM45.00

    PC BAJU DAN KAIN ASING

    ADA ZIP BELAKANG

    MATERIAL KAIN KOREAN CREPE

    HIGH MATERIAL TUTU

    FREE BELT

    Select options
  • Jegging Colour Saiz S

    RM23.00RM15.00


    Jegging Colour Saiz S

    MATERIAL : COTTON STREACHTABLE (Bergetah)

    Selesa, tidak panas, kain berkualiti dan sangat bergaya apabila dipadankan dengan blouse ataupun tshirt.

    S (0-1y) Panjang: 42CM, Pinggang: 34CM

    M (1-3y) Panjang: 51CM, Pinggang: 36CM

    L (3-5y) Panjang: 64CM, Pinggang: 42CM

    XL (5-7y) Panjang: 74CM, Pinggang: 46CM

    Select options
  • L.Nice Peplum Rose

    RM55.00RM65.00RM48.00RM55.00

    L.Nice Peplum Rose

    MATERIAL CHIFFON

    • Zip dibelakang baju
    • Kain tidak panas & tidak jarang
    • Available in 5 colours :-
      • Black
      • Purple
      • Green
      • Pink
      • Yellow

    Refer photo for measurement

    Select options
  • Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster

    RM59.00 RM57.90

    Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster

    Pump It Milk Up Essential Oil Milk Booster ni memang sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami masalah  susu tidak mencukupi untuk anak,ibu-ibu yang nak tambah susu untuk buat stok kemudian hari.Hanya sapu je di payudara  tanpa kena puting selepas  breastfeeding dan nursing bayi korang.Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement biasa.

    Kelebihan Produk Pump It

    -Hanya sapu pada luaran tidak perlu makan.

    -100% bahan semulajadi dari tumbuhan,herba dan bunga-bungaan.

    -Tiada paraben,sintetik,sulfat dan wangian tiruan.

    -Selamat untuk ibu dan bayi.

    -Penggunaan hanya bila perlu sahaja bukan setiap hari seperti supplement (jimat)

    Add to cart
  • Backpack Didi & Friends

    RM38.00RM35.00
    • Weight:200g
    • Gender: Unisex
    • Size: about 21cm* 23cm* 8cm
    • Suggest Age:1-6 years
    • Material: Plush
    • Ideal for 1-6 years old Children go to school or go outside travel
    Select options
  • L.Nice Tutu Kurung (Pink)

    RM45.00RM48.00RM39.90RM45.00

    PC BAJU DAN KAIN ASING

    ADA ZIP BELAKANG

    MATERIAL KAIN KOREAN CREPE

    HIGH MATERIAL TUTU

    FREE BELT

    Select options
  • L.Nice Tutu Kurung (Purple)

    RM45.00RM48.00RM39.90RM45.00
    Select options
  • L.Nice Peplum Rose

    RM55.00RM65.00RM48.00RM55.00

     

    L.Nice Peplum Rose

    MATERIAL CHIFFON

    • Zip dibelakang baju
    • Kain tidak panas & tidak jarang
    • Available in 5 colours :-
      • Black
      • Purple
      • Green
      • Pink
      • Yellow

    Refer photo for measurement

     

    Select options
  • Bengkung Zip Danita

    RM70.00 RM65.00

    BENGKUNG ZIG ZAG DANITA YANG MEMPUNYAI TAMBAHAN ZIP MEMUDAHKAN URUSAN KE TANDAS BUAT IBU BERPANTANG.

    Bengkung Zig Zag Berzip direka khas untuk para ibu yang baru jer bersalin. Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton maroon dibahagian depan supaya ibu lebih selesa memakainya. Warna coklat yang gelap mengelakkan bengkung cepat kelihatan kotor apabila terkena herba yang disapu pada perut sebelum berbengkung. Bengkung ini direka untuk menutup seluruh kawasan perut meliputi bawah payu dara hingga mencecah paras bawah pinggul. Penambahan zip pada bengkung memudahkan ibu- ibu untuk ke tandas dengan hanya dengan membuka zip.

    Kelebihan Bengkung Zig Zag Berzip:

    • Mudah dan selesa dipakai
    • Mengikut saiz tubuh anda
    • Diperbuat daripada kain yang tebal dan tahan lama
    • Mudah dibersihkan
    • Mudah untuk ke tandas hanya buka zip ditepi

    Saiz Bengkung (pinggang)
    * Ambil ukuran semasa tidak mengandung

    Size S – 25 hingga 28 inci

    Free size  29 – 40 inci (muat M-XL)

    XXL  41- 45 inci

    Labuh bengkung 20 inci

    Materialnya kain kasa belacu yang tebal dan lembut, dilapik dengan kain cotton coklat dibahagian depan supaya tidak mudah kotor jika dipakai bersama param

    Add to cart
  • Car Seat Otomo

    RM250.16RM212.64

    Product details of Otomo Baby Car Seat 8903 Suitable for 9KG to 18KG Red (BEST SELLER!)

    OTOMO Model: HB-8903

    Ø SUITABLE FOR 9KGS TO 18KGS
    Ø FORWARD FACING SEATS
    Ø ADJUSTABLE SHOULDER STRAP HEIGHT
    Ø ADJUSTBLE HEAD SUPPORT TO SUIT GROWING CHILD
    Ø Size : 62H X 45 W X 58L (CM)
    Select options
  • Pakej Spectra 9+

    RM1,005.70 RM740.00

    1.     Built In Rechargeable Battery – Now you can use it anywhere- at home, work or when you’re on the go.

     

    2.     10 Level Suction/Cycle (Speed) Adjustment – Allow adjustment to confortable level for optimum milk expression. Mimics baby’s natural sucking motion.

    3.     Single / Double sided Pumping – Let’s double Pump. Saves so much time with faster milk production.

     

    4.     Massage (Stimulation) mode – Stimulate your body’s let down reflex to speed up the start of milk flow.

    5.     Very Quiet – So quiet, now you can pump next to your sleeping baby.

    6.     Timer Check – Now you can keep track on the duration of pumping.

    7.     LCD Display– you can easily see where you’re at with vacuum and cycle settings. There’s a battery indicator so you know how much charge you have left on the battery AND there’s a timer so you can keep track of how long you’ve been expressing.

    8.   Closed system – Backflow preventer. Hygienic for you and baby. Prevent liquid from flowing into pump motor.

    9.   30 Minutes Auto Power-off – Thoughtful design for safety Automatic power-off after 30 minutes.

     

    10.  Free of BPA, Environmental Hormone

    It safely made of environmentally-friendly materials like PP (polypropylene) and LSR (liquid silicon).

     

    Components in contact with the milk, like the bottle and funnel, have been approved according to standards by Article 9 of Food Hygiene Regulations

    Read more
  • 3 Tier Cloths Hanging Rack

    RM65.00 RM50.00
    • Body is composed of stainless steel clad pipe
    • Grade A plastic parts
    • Foldable for easy storage
    • Easy to assemble and no tools required
    Add to cart
  • TAREENA SINUS HERBAL SOAP WITH HONEY

    RM26.00

    Kandungan Produk : 
    * Herba
    * Madu
    * Kayu manis
    * Minyak kelapa dara yang kaya dgn sifat anti radang
    * Cengkih

    Khasiat Produk :
    * Membantu mengurangkan simptom sinus
    * Membantu mengurangkan jerawat akibat sinus
    * Membantu memudarkan parut jerawat
    * Membersih dan mencerahkan kulit
    * Menghaluskan kulit

    Add to cart
  • Pakej Autumnz Blossom

    RM364.70 RM310.00

    Autumnz BLOSSOM Single Electric Breastpump, designed to mimic baby’s natural suckling pattern, comes with the following features:

     

    3 Pumping Modes : Massage, Expression & Power Expression modes for effective & efficient pumping

     

    *Massage mode will operate up to a maximum 2 minutes. After 2 minutes, it will automatically switch to expression/power expression mode, depending on the last mode you were in before powering off in previous pumping

     

    Rechargeable Lithium-Ion Battery : Allow you to pump anywhere conveniently with longer usage time

    Multi Suction Levels : 9 suction levels to choose from each mode

    Memory Function :  Automatically records the level of last massage  & expression/power expression mode you were in before powering off in previous pumping

    Anti Backflow Device : To prevent milk contamination

    Convertible : Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (INTRODUCTORY PROMOTION : FREE conversion manual kit)

    Dual Power Source : Main electric power & Lithium-Ion battery

    LCD Display : Display information such as type of pumping mode and suction level for user

    Ultrasoft Silicone Massage Breast Shield : With comfortable massage bubbles design

    Light, Portable & Ultra Quiet : Compact to carry around with quiet motor unit

    User Friendly: Easy to assemble, use and clean

    BPA Free : All parts that touch breastmilk are BPA Free

    Add to cart
 
 

Produk berkualiti tinggi, khusus untuk ibu-ibu

Moms Basic KT Boutique menawarkan produk berkualiti tinggi, khusus untuk ibu-ibu dengan harga yang paling bersesuaian!